Een lijkwade in plaats van een kist

We zien steeds vaker dat er wordt gekozen voor een lijkwade (ook wel rouwdoek genoemd), in plaats van een kist om de overledene in te begraven of cremeren. De grootste reden hiervoor is dat de overledene tot op het laatste moment gemakkelijk aangeraakt kan worden en heel dichtbij voelt. Van het dichtvouwen van de lijkwade wordt vaak een symbolisch ritueel gemaakt. Zo zien we vaak dat de wade iedere dag een stukje verder wordt dichtgevouwen, waardoor het proces van afscheid nemen heel geleidelijk gaat. Veel nabestaanden vinden dit prettiger dan dat de kist wordt gesloten en de overledene direct onbereikbaar is.

Wilt u meer informatie over een lijkwade in plaats van een kist of bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op. Dit kan via het contactformulier, per mail of op telefoonnummer 0180 – 612 735.

Contact

Hoe kunnen wij u van dienst zijn? Neem contact met ons op voor meer informatie over onze uitvaartzorg. Voor het melden van een overlijden zijn wij 7 dagen per week dag en nacht bereikbaar.

Stuur e-mail