Een fiets als rouwvervoer

Een fiets in plaats van een bus of auto als rouwvervoer wordt steeds vaker gekozen. Het maakt de laatste rit van de overledene intiem en persoonlijk, omdat de nabestaanden zelf op de fiets kunnen rijden. Er kan een normale fiets (met bagagedrager) gebruikt worden, waarbij er een speciale kar achter de fiets bevestigd wordt. Op deze fietskar kan de kist liggen. Er zijn ook speciale bakfietsen, waarbij de kist voorop kan liggen. Als de overledene begraven wordt, kan een fiets vaak ook dichterbij het graf komen dan een rouwauto. Dit zorgt er voor dat de kist minder ver gedragen hoeft te worden.

Het vervoer op de fiets maakt de laatste rit van de overledene niet alleen persoonlijk, maar is ook nog eens goed voor het milieu. Deze manier van vervoer past goed in de huidige tijd waarbij steeds meer mensen kiezen voor een duurzame en milieuvriendelijke uitvaart.

Wilt u meer informatie over de fiets als rouwvervoer of bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op. Dit kan via het contactformulier, per mail of op telefoonnummer 0180 – 612 735.

Contact

Hoe kunnen wij u van dienst zijn? Neem contact met ons op voor meer informatie over onze uitvaartzorg. Voor het melden van een overlijden zijn wij 7 dagen per week dag en nacht bereikbaar.

Stuur e-mail