Het opzeggen van Social Media accounts was voorheen een lastige opgave. Gelukkig bieden bekende Social Media platformen een steeds betere ondersteuning in het opzeggen van accounts na een overlijden.

Facebook

Als een Facebook gebruiker is overleden, zijn er drie mogelijkheden voor het Facebook-profiel:

Als een Facebook-gebruiker is overleden kunnen de nabestaanden ervoor kiezen om het account te verwijderen. Dit verzoek moet bij Facebook worden ingediend. Het account wordt dan volledig verwijderd. Alle informatie, foto’s, statusupdates en vriendschappen worden verwijderd en zijn daardoor voor niemand meer te bekijken. Het Facebook account van de overleden persoon is dan volledig gewist. Deze opdracht kan alleen worden ingediend door naaste familieleden.

Twitter

Het account van een overleden Twitter-gebruiker kan door een familielid of ander bevoegd persoon worden gedeactiveerd. Hiervoor dient u een formulier in te vullen.

U wordt gevraagd een aantal gegevens in te vullen en in welke relatie u tot de overledene stond. Nadat u het formulier heeft ingevuld ontvangt u per mail een bevestiging van uw aanvraag. U wordt vervolgens gevraagd de overlijdensakte en een kopie van het legitimatiebewijs te sturen. Nadat u dit heeft gedaan wordt het verzoek officieel in behandeling genomen.

LinkedIn

LinkedIn is een zakelijk netwerk waar veel automatische notificaties worden weergegeven. Hierdoor kan het voorkomen dat LinkedIn berichten plaatst over bijv. een jubileum. Om dit te voorkomen kunt u het account van een overleden persoon laten verwijderen. Hiervoor dient u een formulier in te vullen.

Nadat u het formulier heeft ingevuld wordt de aanvraag in behandeling genomen. LinkedIn houdt u per mail op de hoogte van de status.

Overige accounts

Er zijn verschillende websites die u kunnen helpen bij het opzeggen van verschillende online accounts. Bijvoorbeeld:

Contact

Hoe kunnen wij u van dienst zijn? Neem contact met ons op voor meer informatie over onze uitvaartzorg. Voor het melden van een overlijden zijn wij 7 dagen per week dag en nacht bereikbaar.

Stuur e-mail