De periode tussen het overlijden en de uitvaart is voor u als nabestaande doorgaans een drukke periode. U moet veel regelen en u krijgt veel aandacht van uw omgeving. Maar het is ook periode waarin u niet altijd even goed toekomt aan het verwerken van uw eigen verdriet. Daarvoor is pas tijd na de uitvaart.

De één vindt troost in het geloof, de ander bij andere mensen of door zich te storten op een hobby of het werk: iedereen heeft zijn eigen manier van rouwverwerking. Toch komen heel veel nabestaanden op een gegeven moment met zichzelf in de knoop. Niet vreemd natuurlijk. Het verliezen van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis.

Rouwverwerking is persoonlijk

Klink Uitvaart heeft veel ervaring opgedaan met rouwverwerking. We hebben een groot netwerk met mensen en organisaties die u, uw kinderen of andere betrokkenen kunnen helpen. Misschien is één gesprek genoeg, maar wellicht vindt u veel troost in een contactgroep die regelmatig bij elkaar komt.

Wij brengen u graag in contact met specialisten, zodat u zo mogelijk de draad weer kunt oppakken.

Praktische hulp

Na een overlijden kunnen nabestaanden in een wereld van formulieren belanden waarin men de weg niet kent. Dit kan voor onrust zorgen. De nazorg-medewerker biedt hulp bij het regelen van administratieve, financieel en maatschappelijke zaken rondom een overlijden. De hulp is op maat gesneden en wordt gegeven in de eigen vertrouwde omgeving in een sfeer van respect en discretie.

Bij de volgende zaken kunnen we adviseren of hulp bieden:

  • Erfrecht en nalatenschappen
  • Notaris
  • Bank- en belastingzaken
  • Verzekeringen en pensioenen
  • Maatschappelijke voorzieningen
  • Lidmaatschappen en abonnementen

Contact

Hoe kunnen wij u van dienst zijn? Neem contact met ons op voor meer informatie over onze uitvaartzorg. Voor het melden van een overlijden zijn wij 7 dagen per week dag en nacht bereikbaar.

Stuur e-mail