De levende uitvaartkist

Natuur, duurzaamheid en het verkleinen van de ecologische voetafdruk zijn voor steeds meer mensen belangrijk. Dit thema wordt tegenwoordig ook steeds vaker doorgevoerd bij uitvaarten. Een mooi voorbeeld hiervan is de ‘levende’ uitvaartkist. Deze kist is volledig gegroeid van mycelium, wat een wortelnetwerk is van paddenstoelen. De vorm kan bepaald worden door het organisme in een mal te laten groeien. Dit gebeurt in een proces van meerdere dagen.

Officieel heet de kist ‘Loop of life’ en het is een uitvinding van een student aan de TU Delft. De kist is net zo sterk als een normale uitvaartkist van hout of riet en heeft bijzondere eigenschappen. De kist is niet alleen volledig biologisch afbreekbaar, maar verrijkt ook de voedingsbodem voor ander planten. Mycelium (waar de kist van gemaakt is) zorgt er namelijk voor dat giftige stoffen in de grond geneutraliseerd worden en levert zo voeding voor alles wat boven de grond groeit. De kist wordt dus letterlijk een bron van nieuw leven.

Wilt u meer informatie over de levende uitvaartkist of bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op. Dit kan via het contactformulier, per mail of op telefoonnummer 0180 – 612 735.

Contact

Hoe kunnen wij u van dienst zijn? Neem contact met ons op voor meer informatie over onze uitvaartzorg. Voor het melden van een overlijden zijn wij 7 dagen per week dag en nacht bereikbaar.

Stuur e-mail