Gunstig sparen voor uw afscheid

Naast uw wilsverklaring verdienen ook de financiën uw aandacht. De kosten van een uitvaart lopen de laatste jaren op. Dat komt vooral door de gemeentelijke heffingen, zoals grafrechten. Daarnaast is de tendens dat uitvaarten een steeds persoonlijker karakter krijgen.

Om uw nabestaanden niet met deze kosten te belasten, kunt u natuurlijk sparen voor uw uitvaart of een uitvaartverzekering afsluiten. Maar u kunt er ook voor kiezen om te sparen door middel van een uitvaartfonds.

Wat is het Klink uitvaartfonds?

Het Klink uitvaartfonds is een speciale spaarrekening waarop u eenmalig of periodiek geld stort. Jaarlijks wordt er een aantrekkelijke rente bijgeschreven. Het totale spaarbedrag, plus rente en eventueel aangevuld met bestaande uitvaartpolissen, is bedoeld om de kosten van uw uitvaart te betalen.

U kunt het bedrag op elk gewenst moment verhogen. Als u over enkele jaren denkt dat u meer geld nodig heeft voor uw uitvaart, kunt u eenvoudig bijstorten.

Het uitvaartfonds is niet afkoopbaar en kan dus alleen worden gebruikt voor de uitvaart. Als er geld overblijft, wordt dit uitgekeerd aan uw nabestaanden.

Voor wie?

In principe kan iedereen een uitvaartfondsrekening openen. In de praktijk is deze manier van sparen voor de uitvaart erg geschikt voor mensen die geen verzekering willen afsluiten, die vanwege hun leeftijd een hoge verzekeringspremie moeten betalen en voor mensen die relatief veel spaargeld hebben of onderverzekerd zijn.

Voordelen van het Klink uitvaartfonds

  • Veilig, makkelijk en zeker.
  • Storting van de totaalsom ineens of in delen.
  • Bestaande uitvaartpolissen kunnen in mindering worden gebracht op het te storten bedrag.
  • Geen leeftijdsgrens.
  • Geen gezondheidsvragen of medische keuring.
  • Waardevast door rentebijschrijvingen.
  • Eventueel overschot wordt uitbetaald aan nabestaanden.

Stichting Depositofonds Uitvaartgelden

Klink Uitvaart beschikt over een eigen uitvaartfonds dat is ondergebracht in een aparte stichting. Deze stichting staat onder toezicht van twee onafhankelijke notarissen. Ook worden de cijfers jaarlijks beoordeeld door Schipper Accountants. Op die manier is uw geld altijd veiliggesteld en ontvangt u een aantrekkelijk rendement. Zo krijgt u slechts met een minimale administratie te maken.

U kunt bij Klink een deel van de verwachte uitvaartkosten storten, maar ook het volledige bedrag. En veranderen uw wensen, dan kunt u het bedrag altijd nog verhogen. Het eventuele bedrag dat na de uitvaart overblijft, keren wij uit aan uw erfgenamen.

Toch een uitvaartverzekering?

Uitvaartverzekeringen zijn er in meerdere vormen. De meest voorkomende zijn de kapitaal-verzekering en de natura-verzekering. De eerste keert een vast bedrag uit, met een eventuele winstdeling.

Bij een naturaverzekering is men verzekerd voor een pakket van goederen en diensten. De verzekeraar verzorgt de uitvaart in overleg met de nabestaanden en bepaalt veelal de keuze voor een uitvaartonderneming.

De verzekering bestaat uit een basisvoorzieningenpakket dat uitgebreid kan worden met specifieke wensen. Dit kan tot verrassingen leiden omdat nabestaanden dan dienen bij te betalen. Ook zullen bepaalde kosten niet door de verzekering gedekt worden. Wanneer u kiest voor een eigen uitvaartonderneming wordt de hoogte van de polis verrekend met de gemaakte kosten.

Persoonlijk advies

Het zal van uw vermogenspositie afhangen of en zo ja, welke oplossing optimaal voor u is. Heeft u vragen of wilt u een persoonlijk advies over wat voor uw situatie de beste oplossing is? Neem dan contact op met een van onze adviseurs. Bel ons via het telefoonnummer: 0180-612 735.

Contact

Hoe kunnen wij u van dienst zijn? Neem contact met ons op voor meer informatie over onze uitvaartzorg. Voor het melden van een overlijden zijn wij 7 dagen per week dag en nacht bereikbaar.

Stuur e-mail